První letošní turnaj se nesl v duchu patrona českých zemí – Sv. Václava. Vítězem Svatováclavského turnaje se tak trochu ruku v ruce s historickou škodolibostí stal Boleslavův tým. Ano, právě toho Boleslava…  Týmy se mezi sebou utkaly nejprve každý s každým jednokolově v základní skupině. Následně se o celkové 3. místo utkala družstva na čtvrtém a třetím místě. Finále si zasloužily dva nejlepší týmy. Skupinové boje nejlépe zvládl tým Sv. Ludmily (Dan Zajden, Roman Pivovar, Honzové Svítek a Rác), který ve 3 zápasech získal 7 bodů. O bod méně (a druhou vstupenku do finále) si vybojoval Boleslavův tým (Matěj Matyáš, Zajden David, Roman Rostaš, Dan Kolář). Třetí pozici díky 4 bodům obsadil tým Sv. Václava (Tadeáš Vlasák, Damir Abdrakhmanov, Pavel Bartuška, Tomáš Mimovič). Bez bodu ve skupině skončil tým Blanických rytířů (Viktor Šmirous, Petr Bílý, Martin Zimerman, Jirka Mülling). 

V zápase o konečné třetí místo se tedy představil tým Sv. Václava a Blanických rytířů. Výsledek 3:2 pro Václavův tým sice podsouvá myšlenku vyrovnaného zápasu, opak byl pravdou. Vítězné družstvo si udržovala po celý zápas dvoubrankové vedení a snížení na rozdíl jedné branky přišlo až před koncem. Navíc obě branky Blanických rytířů byly spíše vlastní branky. 

Finále oproti tomu bylo naprosto jednoznačnou záležitostí. Boleslav tým své babičky Ludmily vůbec nešetřil a kdyby Dan Kolář měl na nohou přesnější sálové boty, rozdíl by byl mnohem vyšší. Konečné skóre 3:0 je velmi milosrdné s ohledem na průběh zápasu. 

Nejlepším střelcem turnaje se stal i přes spoustu neproměněných příležitostí Dan Kolář, který vstřelil 5 branek. Diplom pro nejlepšího brankáře si odnesl David Zajden. 

Mgr. Václav Kotrc

 

xMikulášovéČertiAnděléBodySkórePořadí
Mikulášovéx3:0; 2:1; 3:10:1; 1:2; 3:01212:52.
Čerti0:3; 1:2; 1:3x0:2; 0:4; 1:033:143.
Andělé1:0; 2:1; 0:32:0; 4:0; 0:1x129::51.