ZŠ a MŠ Krásný Dvůr 25. 9. 2023 pořádala oblastní soutěž v přespolním běhu, které se zúčastnili žáci 4. – 9. ročníku základních škol. V jednotlivých kategoriích se představila školní družstva podbořanské oblasti (ZŠ a MŠ Krásný Dvůr; ZŠ Podbořany, Husova 276; ZŠ TGM Podbořany; ZŠ a MŠ Vroutek; Masarykova ZŠ Lubenec; ZŠ Kryry).

Žáci soutěžili ve čtyřech věkových kategoriích, dívky a chlapci zvlášť. Ti nejmladší (žáci II. kategorie – 4. a 5. ročník) se snažili o co nejrychlejší proběhnutí trasy 1 km, dále se velké bitvy svedly na tratích 1,5 km (žákyně III. kategorie – 6. a 7. ročník a IV. kategorie – 8. a 9. ročník), 2 km (žáci 6. a 7. ročníku) a 3 km (žáci 8.a 9. ročníku). 

V těžké konkurenci se neztratili ani žáci naší školy – ZŠ a MŠ Krásný Dvůr. Chlapci 6. a 7. ročníku (ve složení Philip Strunz, Dominik Švestka, Matěj Souček, Vít Hegenbart, Marek Vlasák a David Kováč) skončili na 2. místě. Což znamená vstupenku do okresního finále, kde se utkají ti nejlepší z celého okresu. Z jednotlivců naší školy se nejvíce dařilo Philipu Strnzovi který ve své věkové kategorii doběhl na skvělém 2. místě! Stupně vítězů v tom samém závodě těsně utekly 4. Marku Vlasákovi. Dále se neztratil ani 7. Charlie Kováč mezi žáky 4. a 5. ročníků. Mezi desítkou nejlepších se ještě umístila 10. Liliana Járová. I ona závodila v II. kategorii – tedy 4. a 5. ročníky. Nejen jim, ale všem žákům, kteří reprezentovali naší školu, tímto děkuji.

Vítězové jednotlivých kategorií se představí 27. 9. 2023 v okresním kole, které proběhne opět v Krásném Dvoře, tentokrát pod záštitou ZŠ Podbořany, Husova 276. Zde se představí nejlepší výběry z podbořanské, žatecké a lounské kategorie. 

Velké poděkování za možnost uspořádat akci, které zúčastnilo 171 závodníků, v zámeckém parku v Krásném Dvoře patří vedení Státního zámku Krásný Dvůr, stejně jako vedení obce Krásný Dvůr, které bezplatně poskytlo jako zázemí jednotlivým družstvům prostory místního koupaliště.

Mgr. Václav Kotrc